• Ramazanpaşa Mahallesi 23 Sokak No 12 Kat 2 Efeler Aydın
  • 0(507) 817 09 61
  • Ramazanpaşa Mahallesi 23 Sokak No 12 Kat 2 Efeler Aydın
  • 0(507) 817 09 61

Göçmen Sorununu Gençler Ele Alacak

Yeni Fikir Stratejik Araştırma Derneði (Yenifikir SAM) son dönemde Türkiye’de sıkça konuşulan ve birçok kişinin hayatına mal olan göçmen olayına dikkat çekmek için üniversite öðrencileri arasında makale, hikaye ve kısa film yarışması düzenliyor. Dereceye giren eserler 10 farklı dile tercüme edilirken, dereceye giren eser sahipleri altın ile ödüllendirilecek.

Yenifikir SAM İçişleri Bakanlıðı tarafından desteklenen ‘Göçmen Sorununa Genç Bakış Projesini’ geliştirdi. Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) ve Kızılay’ın ortaðı olduðu projeyle ilgili Yenifikir SAM Derneði Başkanı Mesut Mezkit, Gar Park Tesislerinde basın toplantısı düzenledi. Dernek yöneticilerinin de hazır bulunduðu basın toplantısında konuşan Mezkit, Türkiye’nin en önemli sorunlarından olan göçmen konusunu ele aldıklarını söyledi. göçmen meselesinde gençlerin ne düşündüðünü anlamak amacıyla proje hazırladıklarını kaydeden Mezkit, “Hedef kitlemiz ADÜ öðrencileri. Proje İçişleri Bakanlıðı Dernekler Dairesi Başkanlıðı tarafından 2016 PRODES kapsamında desteklenmeye uygun görüldü. Göçmen konusunu ADÜ öðrencilerinin gözünden soruna farklı ve yeni bir bakış getirmeyi çalışacaðız. Yarışmada dereceye giren eserler 10 farklı dile çevrilecek” dedi.

ALTIN İLE ÖDÜLLENDİRİLECEKLER

Yarışmanın şartları hakkında veren Mezkit,yarışma başvurularının 16 Ocak’ta başlayacaðını 13 Mart’ta ise sona ereceðini söyledi. 31 Mart’ta kısa film yarışması eserlerinin halk oylamasına sunulacaðı ifade eden Mezkit, “14 Mart-10 Nisan tarihleri arasında başvurular deðerlendirilecek. Ödül törenimiz ise 11-13 Nisan tarihleri arasında yapmayı planlıyoruz. Makale, hikaye ve kısa film dallarında birinci olanlara 4 çeyrek, ikinci olanlara 3 çeyrek, üçüncü olanlara 2 çeyrek dördüncü olanlara 1 çeyrek altın ile ödüllendirilecekler. Ayrıca her katılımcıya sertifika verilecek” dedi.